top of page

Familiebiler i Norge

Oppdatert: 5. mai

Din guide til kjøp av bruktbil for familier i Norge


Familiebiler på norsk vei i trafikk.

Tenker du på å skaffe en bil tilpasset familielivet? Familiebiler i Norge kommer i alle former og størrelser, og det kan være en utfordring å vite hva man skal se etter. Her er din guide til å forstå fordelene med å gå for en familiebil.Hvorfor velge en bruktbil for familien? 


Hvorfor velge bruktbil?


1. Mer verdi for pengene

De nyere bruktbilene har som regel det samme utstyr som de splitter nye bilene, med noen få unntak. Det betyr at du kan få nesten helt lik bil, til nesten halvparten av prisen og det er et godt argument for de fleste.

2. Bærekraftig og Miljøvennlig Valg

Å kjøpe brukt er et mer bærekraftig valg. Når du gir et nytt hjem til en eksisterende bil, hjelper du med å redusere karbonavtrykket. Det er en flott måte å gjøre en forskjell på, samtidig som du finner den perfekte bilen for din familie.


 

Hva å Se Etter i Familiebiler


1. Romslighet

Når vi snakker om familiebiler, er plass en av de første tingene mange av oss tenker på. Men romslighet handler om mer enn bare bagasjeplass. Det handler om å sørge for at hver passasjer, enten det er et barn, en tenåring eller en voksen, har tilstrekkelig plass til å sitte komfortabelt. En ekte familiebil gir rom for bevegelse, strekking av bena og kanskje til og med en liten lur på lange turer!Interiøret av av en bil, hel svart2. Setekomfort og Fleksibilitet

De fleste nyere biler kommer med justerbare seter, som selvfølgelig er en stor fordel for en familie som kanskje ofte bytter plasser i bilen. I den kalde Norske vinteren er det også viktig å finne en bil med varme i alle fem seter, spesielt hvis bilen ikke er parkert i en garasje. Det kan være forskjellen på en komfortabel eller ubehagelig og kald kjøretur med familien på de kalde norske vinterdager.3. Utstyr

Mange av de nyere brukte familiebilene er utstyrt med moderne teknologi som klimakontroll, isofix for montering av barneseter, adaptive cruise control for de lange turene til hytta, soltak og integrert underholdning. Hva trenger familien din for å sørge for gode opplevelser på veien?Dashbordet til Ford Kuga, med display, ratt, knapper, vifter og mere


4. Støydemping

En annen ting å vurdere er bilens evne til å dempe støy fra veien. Spesielt i Norge, med våre varierte veiforhold, kan en bil med god støydemping gi en mye roligere og behageligere kjøreopplevelse, spesielt på lange reiser. 

5 måter å spare penger på når du velger en familebil


1. Hvorfor er forbruket på bilen viktig og hva definerer en drivstoffgjerrig bil?

Drivstoff har aldri vært dyrere, blir forbruket på bilene stadig mer sentralt. For familier på budsjett kan valg av en drivstoffeffektiv bil bety betydelige besparelser over tid. Jeg vil vi alle biler mellom 0.3-0.55 liter på mila er innenfor kategorien drivstoffgjerrig.2. Hybrid og elektriske alternativer

Norge leder an i elektrisk biladopsjon, og markedet for brukte elbiler og hybridbiler vokser raskt. Hvis du ofte kjører korte turer, kan en elbil være perfekt for din familie. Hybridbiler, derimot, gir enda en større fleksibilitet for lengre turer uten ladepause.


3. Unngå skjulte kostnader

Det er et par enkle ting du kan sjekke for å unngå en smell her. Sjekke om bilen du er interessert i kommer med en tilstandsrapport, nylig service og EU-kontroll, samt en garanti (dette gjelder profesjonelle aktører). Dette kan spare deg mange titusener og hodebry i senere tid.


4. Sjekk dekkene!

Dekk er dyrt og du må regne inn kostnaden på dette om du kjøper en bruktbil med slitte dekk. Mange glemmer å sjekke dette før de kjøper bilen og plutselig må de punge ut mange tusen for nye dekk.


5. Teknologi for effektivitet

Mange moderne brukte familiebiler i Norge er nå utstyrt med teknologier som automatisk start-stopp og energigjenvinningssystemer (for et langt ord). Disse systemene kan hjelpe bilen med å spare drivstoff, spesielt i bykjøring med mye start og stopp. Å forstå drivstoffeffektivitet og hvordan du kan maksimere det for din bil er en vinn-vinn situasjon. Du sparer penger, og du bidrar til å beskytte det vakre norske miljøet.


6. Regelmessig vedlikehold

Gi bilen litt kjærlighet, og den vil tjene deg godt i årene som kommer OG du vil kunne selge den for mere når den tid. Regelmessige oljeskift, servicer, dekksjekk, skånsomme vasker (IKKE bruk børstevask) er nøkkelen til en bil som varer lenge.


7. Reservedeler og reperasjoner

Det er en stor fordel å velge en populær familiebilmodell, fordi reservedelene ofte er lettere tilgjengelige og rimeligere. Dette gjør vedlikehold og eventuelle reparasjoner enklere og mindre kostbart.

Hvorfor velge Autofjord?

Hos AutoFjord i Trondheim, forstår vi at hver kunde har unike behov. Vårt mål er å veilede deg gjennom kjøpsprosessen med ekspertise og personlig service. Vi tilbyr et bredt utvalg av kvalitetssikrede bruktbiler og hjelper deg å finne den perfekte matchen for din livsstil og ditt budsjett.


Å forstå forskjellene mellom karosserityper kan hjelpe deg å ta en bedre kjøpsbeslutning. Vi inviterer deg til å besøke oss for en prøvekjøring og oppleve forskjellen selv.

8 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page